Bismillahirrahmanirrahim
Rahman ve Rahin olan ALLAH ın adıyla
Burada olduğunuza göre siz de bir taş fırın ve doğal lezzetler aşığı hatta avcısısınız.Niçin taş fırın ? diyecek olursak muhakka ki herkesin hemfikir olduğu gibi insanın yapısına , damak lezzetine uygun tatların hepsinin doğal yöntemlerle elde edilen gıdalar ve doğal pişirme yöntemi olduğunu biliyoruz.Taş üzerinde pişen odunun ve toprağın yemeğe sinmiş o kokusuna dayanacak çok kişi yoktur sanırım.
Amacımız diğer kardeş blogumuz http://tasfirin.blogspot.com da da olduğu gibi bilgiyi paylaşmak.Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.
Bu platform da inşallah taş fırında gerek kendi yaptığımız gerekse takipçi ve izleyicilerin yapmış olduğu taşfırın yemeklerini paylaşarak bilgiyi çoğaltmak ,paylaşmak ve lezzetli yemekler yapmayı planlıyoruz.
En kısa zamanda tariflerimizi paylaşacağız inşallah.Siz değerli taşfırın severlerinde tariflerinizi bekliyoruz.
This entry was posted
on 26 Nis 2011
at Salı, Nisan 26, 2011
and is filed under
taş fırın yemekleri
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
EKLE PAYLAŞ
Hoşgeldiniz
Hakkımda
- Taşfırın
- Türk ,Osmanlı,Selçuklu mutfağı hayranı birisi olarak yöresel lezzetleri tatmak en büyük zevklerim arasında. Son zamanlarda artan,damak zevkimize ve kültürümüze uymayan doğal olmayan tatsız tuzsuz yabancı mutfak yemekleri ve hayranlığı karşısında birşeyler yapmam gerektiği kanaatine vardım.Amacımız mutfak kültürümüzü Türkçe içerik olarak yaymak ve geliştirmek. Bunun içindir ki özellikle ekmeği sofrasında olmadan doymayan biz türkler için taş fırın mutfak kültürümüzün temel taşları arasında. Taş ekmeğinden fırın kebabına lahmacunundan etliekmeğine kadar daha sayamayacağımız bir çok lezzet bu fırınlarda pişmekte.İzleyici ve paylaşımcı arkadaşlara çok teşekkürler.